Parodontologie

Parodontologie

Paradontoza este o afecțiune cronică care are drept cauză flora microbiană din cavitatea orală, prin acumularea de tartru și placă bacteriană deasupra și mai ales sub gingie. Aceasta afectează structurile care mențin dintele, gingia, ligamentul parodontal și osul alveolar.

Cât de sănătoase sunt gingiile dumneavoastră?
• Ați observat sângerări în timpul periajului?
• Aveți respirație urât mirositoare persistentă?
• Vi se pare că gingiile dumneavostră sunt umflate?
• Vi se pare că gingiile dumneavoastră s-au retras? Aveți senzația că dinții dumneavostră sunt mai lungi?
• Vi se pare că dinții dumneavostră și-au modificat poziția? Au apărut spații între dinții dumneavostră?
• Vi se pare că dinții dumneavoastră au devenit mobili?
• Știți ca membrii familiei dumneavoastră să fi suferit de mobilitate dentară sau pierdere dentară prematură?

Dacă ați răspuns cu DA la una sau mai multe întrebări, vă recomandăm să faceți o programare pentru evaluare parodontală in cabinetul nostru

Interceptarea în fazele incipiente ale acestei boli este esențială pentru un prognostic cât mai favorabil al tratamentului. De aceea, controalele regulate și respectarea instrucțiunilor medicului stomatolog pot preveni instalarea și evoluția afecțiunilor parodontale. Tratamentul parodontal trebuie efectuat de o manieră minim invazivă. De aceea, tratamentele noastre respectă protocoale terapeutice conforme cu literatura de specialitate și individualizate nevoilor pacienților. În faza de terapie parodontală nonchirurgicală, laserul poate constitui o metodă adjuvantă eficientă și confortabilă. Prin utilizarea laserului se poate obține o dezinfecție superioară a pungilor parodontale datorită efectului său bactericid, aducând astfel beneficii suplimentare terapiei. De asemenea, laserul poate fi utilizat cu succes în cadrul terapiei chirurgicale parodontale scăzând timpul de intervenție și crescând totodată confortul pacientului.